De Kennismaking met …… de kinderburgemeester!

Ik ben Jet van Doesburg, en de nieuwe kinderburgemeester van Rozendaal. Ik ben 12 jaar, ben geboren in Hoorn en toen ik twee jaar was ben ik  hierheen verhuisd. M’n hobby’s zijn dansen, koken en dingen organiseren. Ik ben kinderburgemeester geworden, omdat ik het een leuke uitdaging vind en ik hou van dingen organiseren en plannen maken. Op 7 december was m’n eerste jongerenraad vergadering. Bijzonder om samen aan tafel te zitten met de burgemeester en te horen dat er ook een kinderburgemeester gekozen gaat worden. Ik was toen meteen al enthousiast.

Om burgemeester te worden moest je een sollicitatiebrief en een cv maken, maar ja wat zet je nou in je cv als je pas 12 jaar bent? Gelukkig was dat goed genoeg en op dinsdag 20 februari had ik mijn sollicitatiegesprek. Gelukkig kreeg ik meteen die middag al de uitslag, ik ben voor 1 jaar kinderburgemeester! Op 27 februari heb ik tijdens een bijzondere raadsvergadering een speciale kinderburgemeester ambtsketting omgehangen gekregen en ben daarmee officieel geïnstalleerd. Wat een leuke avond en de volgende dag stond ik zelfs met een foto in De Gelderlander!

Hier staan alvast een paar van mijn plannen:
• Een rondleiding voor nieuwe gezinnen in Rozendaal
• Een ideeën bus voor kinderen, waar ze hun plannen, ideeën of suggesties in kunnen doen.
• Een ouderen help dag waarbij kinderen op bezoek gaan bij ouderen voor de gezelligheid of het doen van klusjes.
• Een In de Roos voor kinderen waarin leuke activiteiten en nieuwtjes staan.
• En nog veel meer leuke plannen.
Ik ga er voor zorgen dat dit jaar een top jaar wordt voor Rozendaal!

Hartelijke groeten,
Jet van Doesburg