Kinderburgemeester en Jongerenraad

Sinds kort heeft de gemeente Rozendaal een kinderburgemeester en een Jongerenraad.

Onze kinderburgemeester

Sinds kort heeft de gemeente Rozendaal een kinderburgemeester, Jet van Doesburg. Zij is voor een jaar benoemd en geïnstalleerd in de raadsvergadering van 27 februari 2018. In “In de Roos ” nr. 5, van 9 maart 2018, heeft zij zich voorgesteld aan de inwoners van Rozendaal. Dit artikel  kunt u hier vinden.

De kinderburgemeester van Rozendaal, Jet van Doesburg

“Ik ben kinderburgemeester geworden, omdat ik het een leuke uitdaging vind en ik hou van dingen organiseren en plannen maken. Dit jaar wordt een top jaar voor Rozendaal!”

Hoe kan ik, als jongere of als volwassene, in  contact komen met de kinderburgemeester? Het is mogelijk om direct in contact te komen met de kinderburgemeester via het e-mailadres: kinderburgemeester@rozendaal.nl.

Taken kinderburgemeester

De kinderburgemeester is bij een aantal activiteiten in Rozendaal aanwezig, samen met de burgemeester. Daarnaast is zij voorzitter van de Jongerenraad.

De informatie die u nu aantreft, is nog summier. Deze informatie zal in de loop van de tijd worden aangevuld.

De Rozendaalse Jongerenraad

De Jongerenraad komt twee keer per jaar bij elkaar. Hij is voor de eerste keer bijeen geweest op 7 december 2017. Er waren toen veertien jongens en meisjes aanwezig.

Wie zitten er in de jongerenraad?

De jongerenraad is anders van opzet dan de gemeenteraad. Hij komt twee keer per jaar bij elkaar, vroeg op de avond. En hij bestaat uit alle jongeren die dan aanwezig zijn. Het gaat om de kinderen en jongeren vanaf groep 7 basisschool (10, 11 jaar) tot de meerderjarigheid (18 jaar). Alle Rozendaalse jongeren in de leeftijd van 10 tot 17 jaar ontvangen een persoonlijke uitnodiging en de Jongerenraad wordt ook aangekondigd in “In de Roos”.  

De informatie die u nu aantreft, is nog summier. Deze informatie zal in de loop van de tijd worden aangevuld.